Article original publicat a Diari de L’Hospitalet.

Hi ha moltes maneres d’enfrontar-se a una crisi. Recordeu quan vam ‘salvar’ els bancs amb uns diners que mai ens van retornar? Aquella decisió i les retallades en serveis públics i drets laborals del PP solament van accentuar les diferències entre la classe alta i treballadora. També les males decisions del PSC en habitatge han fet que, a més de perdre patrimoni, zones verds i equipaments, cada vegada sigui més difícil fer front a un lloguer a l’Hospitalet.

Per això, davant la crisi d’inflació i energia per la guerra d’Ucraïna, nosaltres apostem per cuidar a la gent i protegir els negocis com ja vam fer amb la crisi de la Covid. Ja s’han aprovat mesures com limitar la pujada dels lloguers, fixar un màxim en el preu del carburant o ajudes directes als sectors i persones més afectades. I volem que es pugin els impostos de les grans empreses elèctriques en un 33%, el mateix percentatge en què han crescut els seus beneficis. Aquests ingressos es destinarien a rebaixar al 50% les tarifes de Rodalies, Ferrocarrils, bus i metro, per fomentar que cada vegada més gent utilitzi el transport públic i ajudar a qui ja ho fa, reduint la despesa en desplaçaments.

Respecte a l’habitatge, en l’últim ple municipal hem defensat que es destinin a lloguer públic els pisos de la Sareb i estem posant tots els esforços per tirar endavant la nova llei d’Habitatge, peça clau de les nostres polítiques socials.

Tenim clar que cal lluitar juntes i amb voluntat política. Ho estem fent. Aquesta crisi no la podem pagar les de sempre.

Article de la portaveu i regidora de l’Hospitalet En Comú Podem, Ana González, publicat originalment al Diari de l’Hospitalet.