Sota el pretext de la presumpció d’innocència, l’alcaldessa Núria Marín s’ha posat de costat en el Cas Consell Esportiu i ha portat l’Ajuntament de l’Hospitalet a la seva major crisi institucional en 40 anys.
La dimissió de Cristian Alcázar, tinent d’alcaldia i secretari general del PSC a la ciutat, es va produir quan la situació era ja insostenible, amb Fiscalia demanant per a ell i l’exregidor Cristóbal Plaza 4 anys i mig de presó. Mentrestant, l’acusació particular, exercida per l’Ajuntament de l’Hospitalet, va optar per no sol·licitar càrrecs malgrat la contundència de la recerca policial. És escandalós que, una vegada més, la institució que ens representa a tots i totes s’utilitzi per a defensar els interessos del PSC i no els
de la ciutadania.
Estem de nou davant un exemple de falta d’ètica política. Per part de Núria Marín, que va ser informada personalment dels fets denunciats, que van tenir lloc molt a prop del seu entorn personal i professional. I també per part del senyor Alcázar, que ni tan sols va acudir al ple en què es feia efectiva la seva dimissió per donar explicacions a la ciutadania. Mai una cadira buida ha estat tan simbòlica de la situació d’abandó en què ens trobem els veïns i veïnes d’aquesta ciutat.
A l’Hospitalet En Comú Podem, com a acusació popular, no pararem fins que s’esclareixi per via judicial i política tot l’entramat d’aquest cas, en què, recordem, l’alcaldessa Marín continua sent investigada per prevaricació, malversació i omissió del deure de denunciar delictes. Arribarem fins al final, caigui qui caigui.

Article publicat originalmente en Diari LH Digital.