Fa un parell de mesos, Héctor i Rocío van contactar amb nosaltres per a explicar-nos l’odissea perquè la seva filla pogués acudir a un col·legi públic de proximitat. Al costat d’altres pares i mares de l’Hospitalet van unir-se i protestar davant una situació que els obligava a escolaritzar a la seva petita en un altre barri, la qual cosa dificultava molt conciliar vida personal i feina, o acudir a un centre concertat, en molts casos religiós.

Després de moltes reunions, van arribar a la conclusió que el problema era l’absolut desconeixement de la realitat de l’Hospitalet per part de Generalitat, Consell Territorial i Ajuntament, amb zones educatives mal delimitades i una assignació de places que utilitza models estadístics antiquats. De fet, la baixada de ràtios, a priori una molt bona idea per augmentar la qualitat educativa, és incompatible amb el creixement de població que experimenta el Districte 1 i que no ve acompanyat de nous serveis i equipaments. Amb l’augment de veïnes i veïns que residiran a les noves construccions s’agreujarà el dèficit històric d’escoles a la ciutat. Per això, s’ha d’actuar ja.

Reunió en el Parlament del nostre grup municipal i famílies afectades per la manca de plaçes escolars amb el diputat d’En Comú Podem, Jordi Jordán.


Davant la deixadesa del Govern municipal, a L’Hospitalet en Comú Podem veiem clau repensar una ciutat que posi les persones al centre. S’han de garantir i consolidar els nostres drets més preuats, entre ells una educació lliure, universal i de proximitat. És qüestió de voluntat política i de sentit comú. És urgent mirar endavant i reconquerir la nostra ciutat.

Article publicat originalment en Diari LH de L’Hospitalet. Mes de Juliol.