Aquest estiu he pogut fer algunes excursions per Catalunya i reconnectar amb la naturalesa al Parc del Garraf i el Delta de l’Ebre. També passejar per la nova Barcelona i gaudir de la Clariana del parc de les Glòries i altres meravellosos projectes que està duent a terme l’alcaldessa Ada Colau i que suposen guanyar espai per a les persones reduint la presència de vehicles als carrers. L’Hospitalet, des de la seva singularitat com a ciutat, ha de seguir aquest camí i guanyar zones verdes i segures per als veïns i veïnes, amb arbrat, parcs i més espais dedicats a l’esport, l’oci i la cultura. És imprescindible si volem millorar accessibilitat, qualitat de vida, salut i benestar.
Una decisió valenta com la posada en marxa de Superilles a Barcelona implica que una part de la societat sigui reticent al canvi. Però estic convençuda que en molt poc temps tothom agrairà que les nostres ciutats siguin més humanes.

Per a aconseguir-ho, totes hem de fer els deures. Les institucions, des de les nostres competències, i cadascuna en el nostre entorn pròxim. Aquest mes, tenim una bona oportunitat de fer un pas endavant, aprofitant la rebaixa en les tarifes del transport públic, una proposta del nostre grup En Comú Podem per a alleujar la pujada de preus per la inflació. Fer servir metre, bus i tren en els nostres desplaçaments, a més de la bicicleta, contribuirà a respirar un aire més sa i gaudir dels carrers de la nostra ciutat. I a més, amb els nous preus reduïts I la pujada dels carburants, té premi: suposarà un estalvi per a moltes famílies. Aprofitem-ho.

Article publicat originalment en Diari de l’Hospitalet.