En Comú Podem presentarà en el Debat de Política General del Parlament de Catalunya una resolució per a millorar la climatització i ventilació de les escoles, una demanda que han fet diferents escoles de tota Catalunya, entre elles l’AFA Prat de la Manta, ha explicat avui el diputat del Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego, en la seva visita a diversos centres educatius de la ciutat de l’Hospitalet.

El grup parlamentari d’En Comú Podem sol·licitarà també una ajuda, tant per a les famílies com per als menjadors escolars, per a fer front a la pujada de preus i farà diverses preguntes parlamentaries al Govern de la Generalitat sobre les reformes del Pla d’Urgència (Bernat Metge, Busquet i Punset, Frederic Mistral, Joaquim Ruyra i Milagros Consarnau i l’Institut Rubió i Ors.) i la falta de mitjans materials i de personal amb els quals han començat les professores i alumna-do d’Infantil de l’Institut Escola Maria Miret, antiga Acadèmia Cultura. Respecte al Pla d’Urgència, Gallego ha dit que demanaran calendari i pressupost per a garantir la seva execució el més aviat possible.


Joan Carles Gallego i les regidores de l’Hospitalet En Comú Podem, Ana González i Laura Alzamora s’han reunit amb pares, mares i professores de l’Hospitalet així com els responsables d’Educació de CCOO per conèixer de primera mà la situació de les escoles de la ciutat. En el proper ple municipal del 28 de setembre, el grup municipal de l’Hospitalet En Comú Podem presentarà una moció per demanar responsabilitats i proposar solucions tant al govern municipal del PSC com al departament d’Educació de la Generalitat.

L’educació és un dret fonamental i garantir-la és responsabilitat de totes les institucions. L’ajuntament de l’Hospitalet no pot eludir les seves i posar sempre la pilota en la teulada de la Generalitat, i el senyor Cambray i ERC no poden deixar l’Hospitalet de costat i incomplir les seves funcions. Tothom ha de fer els deures. Necessitem treballar juntes, com vam fer amb l’Acadèmia Cultura, per garantir un futur als nens i nenes de la nostra ciutat”, ha afegit la portaveu de l’Hospitalet En Comú Podem, Ana González.