Des de el nostre grup municipal no hem donat suport al Pressupost de l’Ajuntament per l’any 2020.

Un pressupost socialment responsable implica un pressupost inclusiu i amb respostes a la vulnerabilitat social, la precarietat vital extrema i l’ exclusió social. Necessitats prou clares com la greu situació que pateixen moltes persones i famílies que no poden accedir a un habitatge digne. Malhauradament en el pressupost es confirma la inexistència d’inversió en habitatge públic, un indicador de manca de voluntat política per atendre l’emergència habitacional a la nostra ciutat. També trobem mancances en quan a la defensa del patrimoni arquitectònic i natural, en la lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació que patim, quan és més necessari que mai afavorir l’accés a entorns naturals per fer de la nostra ciutat un lloc més amable i més humà on viure.

També considerem que la política fiscal i pressupostària no ha de ser vista només com a sistema d’obtenció d’ingressos sinó com a eina política que pot contribuir a la justícia de gènere, a la justícia social i la igualtat, elaborant polítiques públiques que impliquin una anàlisi d’efectes en termes de desigualtats, bretxes i accés a recursos.

Per tot això reivindiquem que el pressupost ha d’ expressar la voluntat política de ser-ne la garantia de drets fonamentals i posar-ne al centre les necessitats dels nostres veïns i veïnes.

Diari LH Gener