Volem fer arribar el nostre condol a totes les persones que han patit la pèrdua d’algun familiar o amistat en aquests dies de pandèmia. Una pandèmia sense precedents que ha situat a la nostra societat davant la incertesa i l’adversitat.
Volem destacar la generositat i la capacitat de sacrifici col·lectiu dels veïns i veïnes per complir un duríssim confinament. Manifestem el nostre agraïment al personal sanitari i d’emergències que s’estan deixant la pell en circumstàncies molt adverses, exposats i desbordats i moltes vegades sense la protecció adequada. A les persones dels serveis essencials que han estat exemplars des del primer moment. Agrair-vos la vostra professionalitat i abnegació en aquests dies tan difícils.

Aquesta pandèmia qüestiona models econòmics i urbanístics obsolets i evidencia, encara més, mancances socials. Tenim una oportunitat per impulsar un nou model econòmic més proper i realista, potenciant el comerç i la indústria de proximitat. D’enfortir els serveis públics essencials per a la vida, com la salut i l’educació. De replantejar en profunditat el model urbanístic i dissenyar una ciutat més sostenible amb nous espais públics i zones verdes. De tenir cura dels col·lectius socialment més vulnerables facilitant l’accés a l’habitatge, a serveis fonamentals i a una vida digna. Tenim l’oportunitat de generar solidaritat i comunitat entre totes, carrer a carrer, barri a barri per superar aquesta pandèmia juntes, sense deixar ningú enrere.

Ana González
Diari LH Maig