Des de 2011 les implacables retallades, privatitzacions i externalitzacions al Sistema Públic de Salut, dels governs de Convergència i posteriorment de JxC i ERC, han estat constants. Així ho han denunciat a peu de carrer Rebel·lió Bellvitge, la Marea Blanca i el moviment veïnal. La feblesa del sistema públic de salut s’ha evidenciat encara més durant la crisi de la COVID19.

En aquests moments a l’Hospitalet veïns i veïnes troben que difícilment poden contactar amb el seu ambulatori per ser tractats de diverses malalties. Llargues cues a les portes dels centres d’atenció primària evidencien el greu dèficit d’atenció sanitària que pateix la ciutadania. Una trucada telefònica mai pot substituir l’atenció presencial dels pacients, que poden generar diagnòstics erronis i posar en perill la vida de les persones. També trobem un greu dèficit a l’atenció infantil amb ambulatoris sense atenció pediàtrica diària i sense pediatres al servei d’urgències del CUAP, un dispositiu que ja era considerat precari per no cobrir horari nocturn.

Demanem a la Generalitat, en el marc de la seva competència, reforçar l’atenció primària, dotar els ambulatoris de mitjans tècnics, ampliar la plantilla de metges, infermeria, especialistes i pediatria per atendre les necessitats de salut de la ciutadania. Retornar a l’atenció presencial prenent totes les mesures de seguretat. L’atenció primària és el cor del sistema públic de salut, cal enfortir-lo pel bé dels nostres veïns i veïnes.