L’any 2017 el grup municipal aleshores anomenat CanviemLH, va presentar un contenciós administratiu contra el PDU de la Gran Via ampliat per l’actual L’Hospitalet en Comú Podem en resposta a un requeriment del Tribunal Superior de Justícia.

El PDU va ser un projecte sense consens polític ni veïnal que projectava fins a 26 gratacels de 26 plantes destinades a hotels, oficines i centres comercials i destruiria la darrera zona agrícola de L’Hospitalet considerada d’especial protecció natural. Un projecte especulatiu per facilitar quantiosos aprofitaments i plusvàlues a empreses que havien comprat terrenys afectats com zona verda que serien requalificats com edificables. El clúster biomèdic i el soterrament d’un tram de la Gran Via són l’excusa per justificar-lo, ja que no existeix ni un pam de terreny reservat per a tan important projecte.

Dues sentències del Tribunal Superior de Justícia que declaren nul de ple dret aquest PDU, per envair competències de l’Àrea Metropolitana amb un PDU sectorial que evitava el principi de transparència i de participació ciutadana, i que signifiquen un autèntic varapal judicial al projecte insígnia del PSCLH que governa la ciutat.

Demanem un ampli debat veïnal i polític per consensuar l’ordenació d’un espai únic i vital per a la nostra ciutat. Per això demanem a l’Ajuntament i al Departament de Territori de la Generalitat que no presentin recurs de cassació contra aquestes sentències. Les veïnes de L’H tenim dret a decidir sobre el nostre propi territori.