L’Hospitalet és una ciutat que es caracteritza per l’esperit lluitador i reivindicatiu dels seus veïns i veïnes, ja que des de la dècada dels anys setanta el moviment veïnal ha estat clau en les mobilitzacions en defensa dels drets de la ciutadania, aportant importants propostes i millores als barris a cop de reivindicació.

Tot i això, el tradicional model de ciutat i d’urbanisme imposat per l’equip de govern del PSC fa dècades que ha quedat desfasat, esgotat i superat per les noves necessitats provocades pels canvis socials, econòmics i ambientals. També és molt evident la necessitat de noves formes d’organització veïnal que aporten una nova visió de ciutat. I això és el que està passant amb intensitat al nostre municipi, on grups de veïns i veïnes es reorganitzen en moviments socials permeables a la diversitat d’inquietuds i demandes, molt evidents pel veïnatge i que no troben resposta des del seu Ajuntament.

Creiem que L’Hospitalet té una gran oportunitat per renovar el teixit comunitari i actiu dels nostres barris. Cal escoltar, acollir i implicar aquesta onada de veïnatge, que lluita per drets fonamentals com l’accés a l’habitatge, els serveis públics, el patrimoni, la sostenibilitat ambiental, que explora camins d’autogestió comunitària, que vol una ciutat amb menys massificació, que somia una ciutat amable per a la vida quotidiana. Caldria tenir-les molt en compte perquè són l’herència de l’ADN que reivindica el dret veïnal a decidir la seva ciutat.