El Cas Consell Esportiu va esclatar el juny de l’any passat amb la detenció d’un tinent alcalde, Cristian Alcázar, un regidor Cristóbal Plaza i el director de l’entitat Eduard Galí, que van sortir en llibertat amb càrrecs amb acusacions de presumpta corrupció. També van ser cridats a declarar diverses persones i, mesos més tard, l’ alcaldessa de la ciutat Núria Marín també sortia en llibertat amb càrrecs després de la seva detenció en seu policial.

El ple de l’Ajuntament va aprovar la creació d’una comissió especial formalitzada el mes de febrer, per fer seguiment del cas. Ja en la primera sessió es va plantejar la necessitat de demanar la compareixença, davant la comissió, de persones implicades i d’un reglament per aquestes. Una demanda que va ser impedida pels vots en contra del PSC i Ciutadans, en una sessió extraordinària demanada conjuntament pels grups d’ERC i L’Hospitalet En Comú Podem.

L’Hospitalet En Comú podem, estem personats com acusació popular davant la causa oberta en el jutjat núm. 2 de L’Hospitalet, per defensar els drets dels nostres veïns i veïnes. Però també considerem que aquesta comissió especial era una oportunitat d’aclarir, des de la mateixa institució, uns fets molt greus que afecten càrrecs públics del consistori i a la pròpia alcaldessa.

Rebutgem l’actitud obstruccionista del PSC i Ciutadans. Demanem transparència i respecte pels veïns i veïnes i la ciutat. L’Hospitalet mereix que davant la corrupció tolerància zero.