La nostra portaveu i regidora Ana González a la manifestació de 2021 de la comunitat educativa d’Acadèmia Cultura.

 

A Collblanc-La Torrassa 340 alumnes estan en risc de perdre la seva escola. En un barri que ja pateix un greu dèficit de places d’escolarització, amb aules saturades, que dificulten els processos educatius de qualitat i sense capacitat per absorbir la reubicació d’aquests infants.

La comunitat educativa de l’Acadèmia Cultura lluita per revocar la resolució de tancament presentada per la direcció de l’escola de manera unilateral, sense tenir en compte la situació de desemparament que deixa als seus alumnes i professorat. Resulta sorprenent que el Departament d’Educació autoritzi el cessament d’activitat d’aquesta escola, sense plantejar solucions prèvies per garantir l’escolarització dels alumnes al curs vinent.

Resulta inadmissible enviar a nens i nenes de primària a una escola ubicada en un barri que es troba a sis parades de metro, lluny del seu entorn natural, provocant despeses a les famílies en transport i menjador que, en molts casos no podran assumir. Així com la pèrdua de llocs de treball que envia a l’atur a quaranta treballadors i treballadores del centre.

Des de L’Hospitalet En Comú Podem defensem els serveis públics que garanteixen l’accés universal a l’educació, la sanitat i d’altres. Però en aquest cas concret, es tracta del dret fonamental a l’educació de 340 nens i nenes i el dret de 40 treballadors i treballadores al seu lloc de treball. Per això demanem al Departament d’Educació i a l’Ajuntament mesures urgents per solucionar aquesta greu situació.