Amb l’educació no es juga i amb l’ocupació tampoc. Per això exigim a ERC i al conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, que compleixi el seu compromís amb els 340 alumnes de Centre Educatiu Acadèmia Cultura i que mantingui els 30 treballadors i treballadores al seu lloc de treball. Un compromís que la Generalitat va adoptar en maig de 2021 després d’una lluita exemplar de professorat i famílies, amb el suport de Comissions Obreres, per evitar el tancament del centre, ubicat al barri obrer de Collblanc-La Torrassa i amb setanta anys de trajectòria.

Segons aquest acord, l’escola tenia un any de pròrroga i, posteriorment, s’incorporaria a la xarxa pública, però finalment, i després de 8 mesos del seu compromís amb la comunitat educativa hospitalenca, el departament d’Educació ha desestimat la seva adhesió al·legant que l’edifici incompleix els requisits d’edificació i que l’Ajuntament de l’Hospitalet no ha facilitat cap solar disponible per a la reubicació del centre. Així mateix, la conselleria d’ERC diu ara que els docents podem presentar-se a les places de funció pública incomplint l’acord segons el qual, amb el canvi de titularitat del centre, passarien a ser personal laboral adscrit a la Conselleria.

Per tot això, reclamem a la Generalitat i a Esquerra Republicana una solució real a aquest cas concret i una estratègia que posi en primer lloc l’educació per dotar de més equipaments, personal i escoles als nens i nenes de L’Hospitalet.