Per aquestes dates, l’any passat, s’anunciava el tancament, de manera unilateral de l’escola concertada Acadèmia Cultura. Això va generar una gran alarma social a Collblanc-La Torrassa, un districte que pateix una densitat de població de les més altes d’Europa i una manca d’espai lliure més que evident. Cal destacar també el dèficit d’oferta de places escolars, que  provoca greus dificultats i desigualtats educatives. En aquest context resulta inadmissible perdre una sola plaça escolar i molt menys una escola sencera, tal com va expressar la comunitat educativa en les mobilitzacions i reivindicacions posteriors a l’anunci de tancament, fins a aconseguir un compromís del Departament d’Educació de passar aquesta escola concertada a la xarxa d’escoles públiques.

Ana Gonzalez, a la concentració d'Acadèmia Cultura a Plaça Sant Jaume el passat 17 de febrer.
Ana González, a la concentració d’Acadèmia Cultura a Plaça Sant Jaume, el passat 17 de febrer.

Però malgrat els compromisos adquirits, a tres setmanes de formalitzar les preinscripcions del curs vinent, el Departament d’Educació, dirigit per Esquerra  Republicana de Catalunya, ha anunciat en un comunicat que l’Acadèmia Cultura tancarà les portes, incomplint els acords adquirits per la continuïtat de l’escola. De nou els nens i nenes i el professorat es troben davant l’angoixa i la incertesa. La proposta d’enviar a l’alumnat a barracots i al personal docent i auxiliar a la cua de l’atur és inacceptable.

És el moment de les solucions, de responsabilitat política i de trobar mesures extraordinàries, perquè està en joc el dret a l’educació i el futur de nens i nenes i del personal docent. Amb les coses de menjar no es juga.

Article de la portaveu i regidora de l’Hospitalet En Comú Podem, Ana González, publicat originalment al Diari de l’Hospitalet.