Des del grup municipal L’Hospitalet En Comú Podem portem temps demanant una regulació relativa als allotjaments turístics a la ciutat. Aquest és un problema creixent que afecta negativament al preu de l’habitatge, la convivència, l’ús dels serveis públics, etc. La ciutadania està prenent consciència i reclama solucions al problema. Governs de tots els colors polítics estan acceptant la necessitat de regular un turisme descontrolat.

Ja el passat mes d’abril vam presentar una moció demanant una moratòria en la concessió de llicències d’allotjaments turístics per tal de poder fer un pla d’usos que regulés aquest tipus d’allotjaments. Al Ple de l’Ajuntament la nostra moció va ser rebutjada amb els vots en contra i abstencions de la resta de grups polítics amb representació al consistori. Demanem una rectificació per part de l’equip de govern i també de la resta de grups per tal que s’aprovi aquesta moratòria i s’elabori un pla d’usos d’allotjaments turístics que s’adapti a la realitat que es viu a l’Hospitalet.

Creiem que el problema de la turistificació afecta molt negativament a la nostre ciutat i és imprescindible que es prenguin mesures per tal d’evitar que es seguixi expulsant als veïns i veïns dels seus barris. Continuarem treballant i insistint per posar el focus en aquesta problemàtica i arribar a una veritable solució.